Mandag 23. April kl 20:00: Haugsbygd 2 – 1 Glassverket IF

 1. Michael Labarca
 2. Noah Tjomsland
 3. Ali Heravi
 4. Robin Moen Øen
 5. Ole André Sletteng
 6. Eirik Lundbekk
 7. Louie van der Meij
 8. Eldin Islamovic
 9. Marius Bergane
 10. Ola Knuten Smedshammer (K)
 11. Mats Johansen

Reserver; Stian Borgersen, Shefik Januzi, Marius Svendsen, Stian Andresen, Erik Hope Knutsen

Etter det som kan beskrives som en god innledning på sesongen var det duket for årets nest lengste bortetur – Haugsbygd. Gutta fra Hønefoss kjører en tydelig taktikk med å slite ut motstander før kamp, og vi er usikre på om banen og garderobene ligger innenfor godkjent avstand.

Det så ikke ut til at taktikken om å slite ut motstanderen funket, for det tar ikke mer enn 90 sekunder før Mats treffer Ola med en corner. Fra første stolpe header han kontant inn dagens første scoring. Herfra kjører Glassverket kampen, og bør gå opp til 2-0 relativt tidlig. Vi er ved flere anledninger farlig frempå, men Haugsbygd svarer fort. Etter 10 minutter får vi ikke klarert i egen boks, og etter litt klabb og babb i feltet er utligningen et faktum. Vi fortsetter å kjøre kampen, før spilte 25 minutter har vi rukket å treffe metallet 2 ganger og skyte keeperen skummelt god. Herfra og utover jevner kampen seg mye mer ut. Begge lag skaper noen sjanser uten å få med seg uttelling til pause.

Etter pause fortsetter kampen i samme spor, begge lag er ivrige etter å gå fremover i banen uten at de skaper de helt store sjansene. En tøff kamp på midten der begge lag sliter med å etablere spill høyere i banen. Etter 80 spilte minutter får vi nesten en kopi av Haugsbygds første mål, hvor ballen etter mye frem og tilbake i egen boks til slutt går i nettet. Haugsbygd senker seg naturligvis noe, som gjør at vi får større rom. 5 minutter før slutt tror alle at Eirik har satt inn utligningen, men linjedommer blåser av for offside, noe som vel kan kalles en diskutabel avgjørelse. Uansett, flere mål bli det ikke og vi må ta den lange turen hjem uten poeng.

Vi gjør en god første omgang som vi skal være godt fornøyd med. Vi slipper til lite selv om vi ikke går til pause med seier, men vi har fortsatt en del å gå på foran motstanders mål. I 2 omgang blir vi litt mer direkte, noe som ikke kler oss så godt. Her bør vi ha med oss poeng, for det fortjener vi.

Neste kamp er førstkommende fredag hjemme mot Åskollen, kampstart kl 19:00!

GIF