Mandag 16. April kl 19:00: Glassverket IF 5 – 1 Vestfossen 2

 1. Michael Labarca
 2. Noah Tjomsland
 3. Ali Heravi
 4. Stig Husmo
 5. Ole André Sletteng
 6. Erik Hope Knutsen
 7. Louie van der Meij
 8. Eldin Islamovic
 9. Marius Bergane
 10. Daniel Bretvik Gustavsen
 11. Ola Knuten Smedshammer (K)

Reserver; Martin Spirdonov, Marius Waagø Valø, Jesper Haukås, Eirik Lundbekk og Mats Johansen.

 

Årets første A-kamp på eget kunstgress, hvor vi i de senere årene har vært godt vant, og tatt mye poeng, skulle historien gjenta seg? Diverse russelåter gikk på anlegget i garderoben mens Stian A måtte ordne med varer til kiosken og sesongkort. Alt i alt, en ikke helt optimal inngang til kampen. Selv om vi tapte mot Stoppen SK sist satt gutta igjen med følelsen av å ha prestert godt, og kampen satt friskt i minnet. Det resulterte i en meget fokusert gjeng som forlot garderoben 18:30 mandag kveld.

De 30 personene som hadde tatt turen til Kollen Road fikk med seg at Vestfossen åpnet best. Kampen startet med en Vestfossen offensiv, og de første 10 minuttene var preget av at de hadde ballen inne på vår halvdel uten at de skaper de store sjansene. Herfra bølger spillet mer frem og tilbake, og det er to lag som ønsker å angripe, noe som gjør at det åpner seg store rom. Etter 15 spilte minutter klarer vi endelig å utnytte rommene vi får, fra mellomrommet spiller Eldin en vegg med Daniel, før han alene med keeper setter ballen enkelt i mål. Herfra går det bare en vei, og når klokka viser 21 spilte minutter bestemmer Daniel seg for å score dagens første. 7 minutter og 2 avslutninger senere er hattricket fullbyrdet, målgivende pasninger av Erik, Ola og Louie. Vi ruller opp en del flere gode angrep uten å helt klare å kontrollere kampen, og etter 36 minutter scorer Vestfossen etter ett hurtig tatt frispark. Frem mot pausen sliter vi litt med å få tak i ballen, og Vestfossen presser på for nok en redusering. På overtid i 1. omgang får de tildelt straffe, men denne settes utenfor. Vi går til pause på stillingen 4 – 1.

I pausen blir vi enige om at vi skal ta tak i ballen og kontrollere kampen i mye større grad. Mot slutten av 1 omgang går vi for hurtig i angrep og er litt upresise, noe som ofte skaper kontring i mot, og utfallet av kampen blir mer bingo. Martin og Eirik kommer inn på midtbanen for Louie og Eldin.

Andre omgang blir litt som første, spillet bølger frem og tilbake. To lag som ønsker og angripe, og som ofte kommer i gunstige situasjoner på motstanders halvdel. Noe unøyaktighet gjør derimot at det ikke blir like mange mål som i første omgang. Daniel scorer 2. omgangs eneste mål, og setter dermed sitt fjerde for dagen. Målgivende pasning av Erik. Vi er heldig som ikke slipper inn flere mål i denne kampen, men burde også ha fått med oss flere scoringer. Vi slurver ofte i gode posisjoner i mellomrommet, noe som gjør at gode muligheter ofte ender med kontringer i mot. Det er også liten tvil om at vi må rette fokus på frispillingsfasen i ukene som kommer. Alt i alt er vi godt fornøyd med 3 poeng, tidvis meget underholdene angrepsfotball. Undertegnede skulle likevel ønske vi klarte å holde noe mer i ballen i andre omgang.

Banens beste, med 4 scoringer og 1 målgivende, Daniel Bretvik Gustavsen.

Neste kamp for A-laget er mandag 23. April kl 20:00, borte mot Haugsbygd – noen av gutta ser du derimot allerede til fredag (20. April) kl 20:00 da rekruttlaget tar i mot Geithus til årets første kamp i 7. divisjon.

GIF!