Mandag 09. April kl 19:00: Stoppen SK 2 – 1 Glassverket IF

 1. Michael Labarca 
 2. Noah Tjomsland
 3. Ali Heravi 
 4. Stig Husmo 
 5. Ole André Sletteng 
 6. Martin Spirdonov 
 7. Erik Hope Knutsen
 8. Eldin Islamovic
 9. Marius Bergane 
 10. Daniel Bretvik Gustavsen
 11. Ola Knuten Smedshammer (K)

Reserver; Marius Waagø Valø, Louie van der Meij, Eirik Lundbekk, Mats Johansen, Even Stokkenes.

Det skulle for første gang i 2018 spilles om tre poeng. Gutta møtte opp tidlig og det var god stemning i garderoben fra første stund. Vi kjørte gjennom oppvarming som normalt, og fikk lagt en god plan før kampen. Gutta virket veldig påskrudd, og 19:00 var det 22 stk som stod klare til avspark. De første 5 minuttene ga oss et tydelig bilde av hvordan kampen kom til å bli. Vi visste at Stoppen var et ballsikkert lag, og vi lot de ta initiativet i kampen. Laget lå godt og kompakt på egen halvdel, uten at Stoppen kom til de store farlighetene. Det som også kjennetegnet de innledende minuttene var at vi ble litt for stressa og unøyaktige de gangene vi brøt ballen som gjorde at vi ikke klarte å etablere noe som helst spill. Etter de første 10 minuttene finner vi derimot mer ut av det offensive spillet. Vi klarer ved ett par anledninger å spille opp Erik i mellomrommet som gjør at vi klarer å sette noe press på den bakre fireren til Stoppen. Etter 14 minutter kommer målet. Stig dukker plutselig opp høyt i banen og spiller en vegg med Daniel, fra rundt 20 meter bredsider han ballen i hjørnet og gutta fra Åskollen leder 0 – 1.

Etter målet blir vi litt mer offensive og gutta får trua på at vi kan skape mer offensivt, Stig kommer til en kjempestor mulighet etter corner, som han dessverre setter rett utenfor. Vår offensiv gjør også at vi blir litt upresise defensivt og Stoppen kommer i denne perioden til noen flere sjanser enn det vi ønsker. Etter 38 minutter kommer scoringen etter at et innlegg blir møtt på første stolpe. Inn til pause fortsetter Stoppen og presse, og ved flere anledninger i gode posisjoner uten at Michael blir satt på de altfor store prøvene. Gutta på midten jobber godt, og vi får et par gunstige brudd, uten at det ender opp i noen store sjanser. Lagene går til pause på stillingen 1 – 1.

I garderoben er vi godt fornøyd med det defensive, etter at vi har sluppet inn hele 29 mål på 5 kamper i oppkjøringen er dette et steg i riktig retning. Vi justerer både indreløpere og kantene noe i presset i håp om at dette vil gi oss flere gunstige overgangssituasjoner. Offensivt er vi klare på at vi må avslutte de angrepene vi får, og at det er viktig at vi klarer å holde i ballen litt mer i den andre omgangen.

Andre omgang starter som den første, Stoppen har ballen og vi ligger på egen halvdel og forsvarer oss. Omgangen er ikke mer enn 6 minutter gammel da Stoppen får corner. Feltet fylles opp og nesten samtlige spillere står innenfor vår 5-meter. Ingen kommer på ballen som går over alt og alle og plasserer seg fint i det lengste hjørnet. Uheldig for oss, 2 – 1. Vi fortsetter videre og er utrolige disiplinerte defensivt. Til og ha ballen over 75 % av tiden så skaper Stoppen overraskende lite, og Michael er ved flere anledninger god i målet.

Midt i andre omgang begynner vi å skape litt igjen. Even får 2 muligheter fra langt hold, og Mats blir nesten spilt gjennom alene med keeper uten at dette gir uttelling. På slutten går kreftene noe tomme og vi blir spilt enda lavere, men vi fortsetter å ha høy intensitet i beina. Stoppen kommer flere ganger i gode situasjoner men en god forsvarsrekke, i samspill med en mindre effektiv Stoppen spiss (les; Thomas Sørum) gjør at de ikke får med seg flere scoringer. De siste 5 minuttene får vi ballen noe høyere i banen igjen, men innleggene uteblir og det hjelper lite at vi flytter ett par ekstra spillere inn i boksen.

Alt i alt er det en fortjent seier til Stoppen, som både har ballen mest og skaper de fleste sjansene. Men vi er ikke i tvil om at vi møter et av topplagene i år, og synes vi kommer bra ut av det, med litt flaks så kunne vi lurt til oss et poeng her. Stor honnør til gutta som løper mye i samfulle 90 minutter, forøvrig også utrolig deilig med linjedommere.

 

Vi takker Stoppen SK for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen.

Neste kamp er allerede mandag 16. April kl 19:00 – da vi tar i mot Vestfossen 2 på Kollen Road.