Datoen var 5. mars og stedet var Mjøndalshallen. Det var klart for Glassverket G13 sin første treningskamp for året. Oppvarminga bar preg av at de aller fleste var vant til spretten i den ærverdige gymsalen på Åskollen, og ikke kunstgresset. Fokuset var heller ikke på topp. Denne kombinasjonen resulterte i tosifra antall steintouch, og en hel haug med kompispasninger i knehøyde på oppvarmingsøvelsen. Rett før kampen starter blir vi enige om å legge vekk alt av prat om Fortnite, jenter og annet surr i 70 minutter, presse høyt og spille vårt eget spill.

Motstander Mjøndalen stilte med tretten spillere, tre trenere og et par kameramenn, men gutta fra Åskollen ble ikke avskrekket av den grunn. Vi starter forrykende, og gir Mjøndalen to i sekken nesten rett fra avspark. De brunkledde kjemper seg likevel inn i kampen igjen, og vi slipper oss litt ned. Dette fører til at vi får tre mål i fleisen, og henger litt med hodet. Rett før pause får vi heldigvis en skikkelig vitamininnsprøyting med en scoring fra Henning, etter fint kombinasjonsspill.

I pausen er vi enige dette var en god omgang, men at vi må presse mer samlet og hjelpe forsvaret i det defensive arbeidet. Mjøndalen starter best i andre omgang, og går opp i 5-3, men herfra og ut bestemmer Markus seg for å stenge buret. Han er til tider i det umulige hjørne og når han i tillegg krydrer det hele med et par hockeyassister, blir det “Mission Impossible” for hjemmelaget fra Nedre Eiker. Mohammad sender oss i ledelsen, og når Haris noterer seg for sin femte kasse for dagen, er det glede å spore i ansiktene til gutta.

Kampen ender 7-5 til Glassverket, og vi tar med oss mye positivt fra kampen. Likevel har vi en del å jobbe med, spesielt på det å støtte forsvaret i den defensive delen av spillet. Haris får tilbud om å ha med matchballen hjem, men takker pent nei. Vi takker Mjøndalen for kampen, og ønsker dem lykke til i kommende sesong!