Seniorlaget spilte i går sin andre treningskamp for året, motstander for dagen var Sande SK, et lag vi i flere år har slitt med å slå i treningskamper. Dette skulle vise seg å bli nok en slik kveld. Det første tegnet fikk vi allerede til oppmøte, når bortimot samtlige hadde klart å finne frem til riktig tid. Fra spøk til alvor, vi stilte med 20 mann slik at vi fikk se flere nye og mange gamle spillere i både faste og nye posisjoner. 

Kampen startet med at Glassverket stort sett trillet ballen på egen halvdel de første 20 minuttene, uten å skape noe som helst. Sande lå godt organisert og tempoet på kampen var merkbart lavt. Utover kampen tar Sande mer og mer over, og vi blir mer og mer naive med ballen i laget. Til pause slipper vi inn 4 baklengs, to på dødball og to etter at vi mister ballen i farlig område. Det virker som vi aldri er i balanse uansett hvor vi velger å sette presset, og det er dårlig med relasjoner fremover. Det som skuffer mest er innsatsen og viljen i laget, som virker nærmest fraværende.

I andre omgang gjør vi 6 bytter, får inn noen friske bein og håper at det skal være med å snu trenden. De første 10 minuttene minner litt om første 20 av første omgang, hvor Glassverket triller ballen bak samtidig som vi klarer å løfte spillet noe. Nok en gang uten å skape de store farlighetene. Vi vinner ballen noen ganger i gunstig posisjon, uten at dette virker å gi oss noen selvtillitsboost. Den lille gnisten som var der de første ti minuttene virker å slukne og i løpet av de 25 første minuttene scorer Sande 5 mål til, 3 av de etter gjennombrudd sentralt i bakrom. Etter 80 minutter dukker Eirik opp på ett innlegg og kriger inn en scoring, som fastsetter sluttresultatet til 1 – 9. Uansett hvor tidlig i oppkjøringen dette kommer så tror jeg alle er enige om at dette var direkte flaut.

Vi er dårligst i alt som blir gjort, bortsett fra å klage på dommeren. Vi løper mindre enn Sande, vi kriger mindre enn Sande, vi kommuniserer mindre enn Sande, vi slår langt flere feilpasninger enn Sande. Vi får mange svar som vil være til stor hjelp i treningsarbeidet, setter en strek over kampen, og gjør oss klare til nye matcher. 2 måneder til sesongstart.