På kalenderen stod det Søndag 28. Januar, og GIFPLUSS skulle spille sin tredje treningskamp for året. I dag gikk turen inn til Sandvika Stadion, og dagens motstander var Bærum SK. Kampen startet med et Glassverket lag som tok tak i ballen, de første 2 minuttene bearbeidet vi Bærum bra, og kom til en god sjanse. Men, med mange spillere høyt i banen og en god igangsetting fra Bærums keeper fikk vi en scoring imot allerede etter 3 minutter. Den første omgangen er preget av at alt er litt halvveis. Vi bommer litt med presset, vi treffer ikke på den avgjørende pasningen og vi er akkurat den lille meteren for langt unna. Til tider finner vi noen gode kombinasjoner, og treffer på de bevegelsene vi har avtalt, som gjør at vi får spillere rettvendt i mellom- og bakrom. Unøyaktighet gjør at vi ikke klarer å utnytte de gode posisjonene sentralt. Bærum scorer både en og to ganger til før det går mot pause. Mot slutten av omgangen justerer vi presset vårt noe høyere, og får en del gode brudd høyt i banen. Dette fører til at Emil reduserer til 3 – 1 på siste spark før pause.

I pausen blir vi enige om å løfte presset noe, flytte oss som en samlet enhet både i forsvar og angrep. Vi flyttet spesielt backene litt høyere, og fikk også justert 3’eren på midten noe. Vi satt også fokus på tro på egne ferdigheter, og det ha troa på seg selv og tørre å prøve. Det var et veldig tent Glassverket lag som kom ut etter pausen og fortsatte der de slapp i første omgang. Andre omgang er bare 2 minutter gammel før Emil setter inn sin andre for dagen. Gutta får nå veldig trua og vi har i lange perioder et konstant press på Bærum som sliter med å komme seg ut fra egen sone. Gutta viser stor ro med ballen og vi er flink til å komme etter. Bakerste rekke står også godt i duellene. Bærum er på en og annen visitt rundt vår 16 meter uten å skape det helt store. Michael er fint ute og plukker det som er. De siste 20 minuttene skaper vi mange sjanser, og bare unøyaktighet i siste pasning og avslutning gjør at vi ikke scorer mer enn et mål. Det er Hemen som setter dagens siste scoring og fastsetter resultatet til 3 – 3. Etter den andre omgangen er det synd vi ikke klarer å dra i land seieren, men gutta gjør stadig store fremskritt, og det er tidvis veldig godt spill over hele linja.

Vi retter i denne kampen fokus mot den offensive delen av spillet. Tidvis ser vi mye av det vi ønsker, og klarer å rettvende indreløperne i mellomrommet ved flere anledninger. Vi får backene mye mer med offensivt, noe som gjør at vi klarer å sette et mye større trykk på motstander enn tidligere kamper. Vi er også mye flinkere til å holde på ballen, og se kombinasjoner, istedenfor å gå rett mot bakrommet. Vi har ennå litt å gå på når det kommer til bevegelser, slik at vinklene bli enda mer naturlig. Til tider blir vi også litt for fokusert på ballsiden, og glemmer helt å se etter vendingsspiller. Et stort steg i riktig retning, og først og fremst en god lagprestasjon!  

 

3 poeng: Emil (03) 

2 poeng: Henning (06)

1 poeng: Petter (04)

 

Nå venter noen uker med trening før vi gå løs på noen nye kamper nærmere sesongstart.