Jo – Rødspætte Cup med over 200 deltakere fra Glassverket IF

Årets tur var en herlig oppvisning i klubbens verdigrunnlag og en flott opplevelse for de som deltok.

7 lag med trenere, lagledere, foreldre og søsken møtte overraskende våkne kl 0500 ved Glassverkhallen, skjærtorsdag morgen.

Rødspætte Cup er Danmarks største håndballturnering og arrangeres hver påske, i Frederikshavn. Lag fra Danmark, Sverige, Tyskland, Finland, Slovenia og Norge deltok i år.

Det var med ca 350 lag totalt og Norge stiller med klart flest av dem. Klubben hadde felles avreise fra GIF-hallen tidlig skjærtorsdag morgen, Super-Speed fra Larvik til Hirtshals og ankomst Strandby skole litt utpå dagen.

På kvelden er det åpningsseremoni med klubbvis innmarsj i Arena Nord, og stemningen stiger i takt med at hallen fylles av flagg, spillere og trenere, kostymer, bannere og noen mer eller mindre vellykkede dansetrinn på vei inn. Når «Ja vi elsker» runger i hallen og overdøver musikkanlegget – da er det lov å kjenne litt på stolthet over egne ungdommer og det som måtte være igjen av tanker som skiturer og kvik-lunsj er for lengst glemt.

Fra fredag morgen er det kamper, kamper og atter kamper. Innimellom disse er det transport mellom haller, måltider, litt hvile innimellom, og mye sosialt.

Lagene våre gjorde en flott innsats i årets cup og sportslig sett ble det gode resultater for klubben. 07/08-gutta kom til A-sluttspill i en årsklasse der de er yngst. Juniorgutta stod for turneringens mest spennende kamp da de etter en storkamp ble slått ut på målstreken i kvartfinalen i B-sluttspillet med scoring i siste sekund fra motstanderlaget. I tillegg ble «Zupa-Keepa» Håkon fra Gutter 09 tatt ut på «landslaget» til Norge/ Danmark og de vant landskampen mot Sverige/Tyskland.

Ekstra gøy var det at vi som klubb stilte med 2 dommere denne gangen. Ayse og Bettina tok utfordringen på strak arm og gjorde en flott innsats med fløyta.

Det som vår klubb skiller seg spesielt godt ut på, er støtten vi gir hverandre under kamp. De lagene som ikke spiller reiser rundt og heier på de lagene som spiller. Sammen med dem kommer også foreldre og søsken, trommer, ku-bjeller, horn, dans, soundboxer og heiarop. Stemningen er fantastisk bra og det at de yngre spillerne står side om side med de eldre spillerne og jubler sammen bygger tilhørighet, samhold og vennskap. At de eldste jentene stormer banen og feirer seieren sammen med spillerne fra J12, betyr mer enn de aner. Vi håper vi kan se noe av det samme under Glasscup.

Cupen er også en god arena for de voksne å bli bedre kjent. Når kampene er ferdig er det mange som møtes til middag og sosialt samvær utover kvelden. Det sosiale miljøet som bygges rundt alt som skjer er en like stor seier som de sportslige prestasjonene vi tar med oss hjem 2. påskedag.

Dette skaper glede for store og små, det er en fantastisk innsats både på og utenfor banen og ikke minst er vi stolte over vårt «lilla fellesskap».

Vi vil få takke alle trenere, lagledere, reiseledere og foreldre som bruker påsken sin på disse opplevelsene.

Spesielt alle trenere og lagledere som tilbringer påsken på en luftmadrass på en skole i Danmark.

Dette er klubbens verdier i praksis. Og ja… vi har allerede booket rom for neste år.

Tusen takk til alle som deltok..