Et vintertilbud til bydelen

Idrettsanlegget på Åskollen er et naturlig samlingspunkt om sommeren, med grønne gressletter så langt øyet kan se.

Basketball, fotball og skating bare noen aktivitetene som foregår på området. Om vinteren reduseres tilbudet betraktelig, og aktivitetsnivået synker i takt med snøen som laver ned.

Dette ønsket vi å gjøre noe med, og vinteren 2020/2021 forsøkte vi oss på en hjemmelagd skøytebane. Det ble en knallsuksess på første forsøk og engasjementet rundt isbanen var enorm.

Vi fikk inn bidrag gjennom Spleis, og støtte fra lokalavisa. Det er tydelig at et slikt vintertilbud var sårt tiltrengt, for idrettsanlegget ble igjen et samlingspunkt, og nå også på vinterstid. 

Dugnadsgjengen

De to siste årene har vi vært en liten gruppe med ansatte i Glassverket som har lagt is "mellom slagene" på IFO og andre oppgaver.

I år er vi blitt en litt større gjeng som legger til rette for is, og den såkalte "Dugnadsgjengen" er stadig voksende. Til tross for at ingen av oss kan kalle oss profesjonelle isleggere, så tar vi med oss alle de gode erfaringene vi har fått fra tidligere år. 

Vi har stor tro på at dette blir året med, til nå, best is på Åskollen. 

  

Rekordtidlig åpning?

Første året vi prøvde oss på isbane åpnet vi banen i starten av februar. Året etter var banen klar for bruk rett etter nyttår. Takket være de ivrige sjelene i Dugnadsgjengen, og en gradestokk som viser minusgrader, kan det se ut som vi går mot rekordtidlig åpning av skøytebanen i år.

Går alt etter planen og gradene holder seg godt under frysepunktet, så lukter det skøytebane i romjula, kanskje til og med før! 

Har du lyst til å bidra inn mot skøytebanen, så er du hjertelig velkommen inn i Dugnadsgjengen. Meld deg inn i Facebook-gruppa til Dugnadsgjengen her!