Onsdag 17. Januar var det duket for årets første kamp for GIFPLUSS. Motstander var Sande G15, som fra første spark på ballen viste seg å være et fysisk robust lag. Glassverket yppet seg i starten, og hadde flere gode brudd i midtsonen, og fikk til en par gode kombinasjoner fremover i banen. Det står lenge 0 - 0, men det er Sande som har ballen mest og skaper de største farlighetene. Gutta står bra i forsvar, men sliter litt med å samkjøre presset i midtbaneleddet. Sande scorer både 1 og 2-0, før Emil setter ballen i mål, men scoringen blir korrekt avblåst for offside og vi går til pause på stillingen 2-0. 

Andre omgang begynner litt som den første, og vi får et par gode brudd uten å klare å spille oss i posisjon til å avslutte angrepene. Sande er flinke i gjennvinningspresset og vi mister ballen litt for lett, kombinert med at vi ofte prøver oss på en del vanskelige valg. I løpet av omgangen scorer vi 2 mål, Mats er på riktig sted til riktig tid å styrer inn en corner på bakerste stolpe, mens Hemen enkelt setter inn mål nummer 2 alene med keeper. Sande scorer også 3 til, som gir oss sluttresultatet 2 - 5. Selv om vi scorer 2 mål i andre omgang er vi altfor lite på motstanders halvdel, og sliter med å etablere oss høyt i banen.

Defensivt blir vi for passive i duellene, og mangler trøkk og samhandling i forsvar. Vi har ofte litt for store avstander i midtbaneleddet, og vi trenger å bli enda råere i sideforskyningen. Offensivt prøver vi til tider på en del vanskelige valg som gjør at vi får en del balltap. Gutta skal ha mye kreditt for at de prøver, men kan ofte spille tryggere valg og bruke et touch ekstra. Vi mister en del valgmuligheter ved at vingene ofte trekker litt tidlig inn i banen, og vi savner litt tydelige bevegelser fra indreløperne for å sette opp gode kombinasjoner. Vi får mange gode svar, og det er alt i alt mye positivt å jobbe videre med! 

 

3 poeng: Henning (06)

2 poeng: Benjamin (04)

1 poeng: Michael (04) og Henrik (02)

 

Neste kamp spilles allerede til søndag kl 14:30 borte mot Flint Tønsberg!