• Ny – og skikkelig lilla - teamleder på IFO ble ansatt ved årsskiftet.
• Skøytebanen på Åskollen gjenoppstod i vinter og har kommet for å bli!
• Barnehager i nærmiljøet har fått besøkt av aktivitetslederne fra IFO og hatt aktivitetstimer.
• Vi har utdannet flere barnehåndball- og barnefotballdommere fra egen klubb.
• All-idretten vokser og har fått mange nye før-skole-barn i aktivitet.
• Barneidretten har fått 2 nye 3’er baner til de yngste! Takk til lokale bidragsytere!
• Håndballgruppen har engasjert 3 dedikerte målvakttrenere.
• Fotballkiosken er re-åpnet og klar til å servere vafler og kaffe til høstens kamper.
• Vi har fått vår egen klubbsang «Vi er Glassverket»! Søk opp på strømmetjenestene og spill den høyt og ofte…
• Klubben har søkt om – og fått – betydelige økonomiske tilskudd til aktivitet.
• Fotballskolen ble en kjempesuksess!
• De aller fleste lagene våre videreføres inn i ny sesong. Ekstra gledelig at juniorlaget på herresiden i fotball er tilbake!

En stor takk til alle dere som bidrar med stort og smått for å få slike ting til å skje – og mer skal det bli. Tenk hva vi kan klare når vi er tilbake i full drift! Vi kan love at det kommer mye mer ut over høsten og at dere vil merke at vi bidrar til å bygge byens beste oppvekstmiljø!
Det er bare å glede seg!

Frem til det ønsker vi dere god lesning og fortsatt god sommer.

Ny leder på IFO: Susanne ble ansatt som team leder på IFO- et utmerket valg! Susanne er tvers igjennom lilla og det merkes! Hun er vokst opp på Åskollen og har spilt håndball i Glassverket i en årrekke, nå er Susanne mamma til to GIF-spirer og leder IFO gjengen daglig med stort engasjement og hjerte for klubben. Tilbakemeldingene er at IFO igjen er et svært godt sted å være.

 

Skøytebanen er tilbake! Det ble etablert en etterlengtet skøytebane som umiddelbart ble et populært sted for store og små. Takket være IFO gjengen Noah, Eirik, Andrea og Susanne, sammen med en engasjert og dugnadsvillig lokalbefolkning, ble skøytebanen på rekordtid vinterens nye samlingspunkt. Det var full aktivitet på banen fra tidlig til sent, og med hjemmelaget preppemaskin, litt bistand fra mer profesjonelle maskiner, og en vellykket «Spleis», er konklusjonen at skøytebane på Åskollen er hjertelig velkommen tilbake neste vinter.

 

Aktivitetstimer i barnehager: Et annet tiltak for Aktive Lokalsamfunn har vært ukentlige aktivitetstimer i barnehagene i nærområdet. Til tross for mange restriksjoner og begrensninger har flere barnehager tatt imot dyktige og engasjerte instruktører fra IFO hver eneste uke, og på den måten har Glassverket bidratt til å spre idrettsglede blant de yngste barna i lokalsamfunnet vårt.

 

Flere dommere fra klubben: Det er utdannet barnehåndballdommere og barnefotballdommere fra 2006 og 2007 kullene. Dette gir unge utøvere nye muligheter og er starten på prosjektet vårt for å bygge og bevare egne trenere og dommere. Dette blir det nok mer av fremover.  

 

Full fart med All-idrett: All-idretten for 3 - 5 åringene har vært veldig populært, og det er stor aktivitet og deltakelse. Det ble arrangert en flott sommeravslutning i hallen med Tarzan-løype, is og frukt.

 

Nye 3-er baner. De yngste fotballstjernene våre har fått 3èr baner slik at vi kan arrangere kamper og cuper godt tilpasset 6 og 7 åringene. Det blir lettere å involvere alle, og det gir gode forutsetninger for mestring, utvikling og trivsel.

 

Målvakttrenere i håndballen: Vi har engasjert 3 målvakttrenere for håndballen, et initiativ vi vet mange har ønsket seg. Trenerne har ulik erfaring og bakgrunn, og skal derfor bistå alle lag på alle nivå med målvaktutvikling.

 

Fotballkiosken ble åpnet igjen!  Dugnadsgjengen i G2006 tok på seg ansvaret med å ruste opp fotballkiosken, og takket være nok en vellykket «Spleis» og litt sponsor, kan man igjen få varm kaffe og vafler på sidelinjen!

 

Egen klubblåt: «Vi er Glassverket» ble lansert som vår egen klubbsang!  Hvis du ennå ikke har hørt den, bør du søke den opp på Spotify! Vi håper den fengende sangen kan bidra til å styrke klubbfølelse og samhold på Åskollen. Del gjerne noen friske danse-moovs i lilla til denne sangen – kanskje blir det video også?..

 

Økonomiske tilskudd: Vi har fått tildelt nesten 400 000 kr i ulike støtteordninger, og det er åpnet for at vi i høst kan søke om flere midler gjennom krisepakke 4. Vi går for positivt årsresultat!

 

Suksess med fotballskolen: Tine fotballskole ble gjennomført første uken i skoleferien- en brak- suksess! 94 barn fra 1. til 7. klasse ivret rundt på fotballarenaen vår i perfekt treningsvær. 23 lokale instruktører hvorav 6 jenter gjorde en kjempe jobb og lærte bort nye triks og gode øvelser! Sammen med Kiwi som daglig leverte mat og frukt, NorEngros og Mills ble det en vellykket sommerferiestart for alle deltakende barn. Vi lover å gjenta suksessen med fotballskole neste år!

 

Klare for ny sesong: For mange så har det vært lov til å trene i mye lengre perioder enn det ikke har vært lov. For barneidretten og de under 13 år, så har det faktisk bare vært stengt for trening i ca 2 måneder. Nesten alle lag i Glassverket består –  juniorlaget for herrer håndball er dessverre oppløst, forøvrig er frafallet av spillere minimalt. Det er på flere årskull inngått samarbeid med andre håndballag, noe som har medført at store og spennende treningsgrupper er klare for å kaste seg ut i ny sesong! Juniorlaget for herrer fotball er igjen reetablert! Stallen teller nå 29 medlemmer, og det er gøy at Glassverket igjen kan tilby fotball for alle alderstrinn opp til senior.

 

Flere gla’-saker kommer utover høsten