Glassverket Idrettsfritidsordning (IFO) eies og drives av Glassverket Idrettsforening.

IFO skal være en tilrettelagt virksomhet hvor fysisk aktivitet for barn på 1.- 4. trinn står som det sentrale. Når barna kommer fra skolen/leksetid spiser vi. Etterpå går vi i hallen eller ut (vi disponerer i utgangspunktet hallen fra kl. 14, men av og til er den ledig tidligere). Hvis hallen er opptatt blir vi på pokalrommet og gjør litt lekser, spiller spill, leser bok etc.

På vinteren tilbringer vi mye tid ute med ski og skøyter. Disse kan oppbevares i dusjen i den innerste garderoben (sammen med bagen) fra mandag-fredag. I helgen tas alt med hjem.

Det vil variere litt fra dag til dag om vi går ut med en gang vi er ferdig å spise eller om vi blir inne til de andre barna kommer. Ha derfor med bag med innetøy hele uka.

Vi ønsker i hovedsak at barna skal være på IFO til kl. 16 (kjernetid fra kl. 14-16 en del dager), da vi ofte driver med aktiviteter der det er forstyrrende at barna forsvinner midt i aktiviteten. Vi har likevel full forståelse for at det vil forekomme henting underveis. De dagene vi praktiserer kjernetiden vil det stå spesifikt på planen.

Dersom noen barn skal gå hjem selv til avtalte tider må dere gi oss beskjed om dette. Vi tar ikke i mot muntlige beskjeder fra barna. Gi oss også beskjed de dagene barna ikke kommer, så vi slipper å etterlyse dem. Det er fint om slike beskjeder gis på sms til 466 34 599.

De dagene vi er inne varierer vi mellom å ha gruppeaktiviteter eller frilek.

Når barna begynner her vil de få utdelt hver sin bag og få fast plass i en garderobe. Bagen kan være i hallen fra mandag til fredag, men må tas hjem på fredag. I bagen ligger treningsklær (om det er bukse/genser/t­skjorte/shorts... bestemmer dere), innesko, drikkeflaske og helst leggskinn. Alle ungene skal skifte til treningsklær hver dag. Vi oppfordrer dem også til å skifte tilbake for de drar hjem. Noen har kun 1 sett treningsklær i bagen som brukes hver dag, andre har 5 sett, ett til hver dag. Hvordan dere ønsker å gjøre det bestemmer dere selv. Dersom barna ønsker å være med å spille fotball må de ha leggskinn (dette pga forsikring ved evt skade). Dersom vi har organisert fotballøkt vil de barna som ikke har leggskinn bli tatt ut av spillsituasjoner.

Barn vokser og er aktive. Det betyr at de trenger både energi fra protein, fett og karbohydrater, i tillegg til viktige næringsstoffer.

Vi på IFO ønsker å forbedre frokostordningen vår og mener dette er utrolig viktig for de barna som har morgenplass hos oss. Med dette ønsker vi å tilby barna en næringsrik og smakfull frokost på morningen i tidsrom mellom 7.30-08.15

Vi dekker til langbord oppe på kafeen i hallen, her tilbyr vi barna fersk brød, ulike slag av pålegg, korn, melk og frukt. Ansatte sitter sammen med barna og spiser. Vi ønsker med dette å kunne gi barna en bra start på dagen! En god frokost gjør det lettere for barn å konsentrere seg og yte best mulig på skolen. Hva er vel derfor bedre enn å starte dagen med en god frokost?