Mandag 07. Mail kl 19:00: Austad FK 4 – 2 Glassverket IF

7. Martin Spirdonov
  8. Eldin Islamovic
  9. Ola Knuten Smedshammer
  10. Daniel Bretvik Gustavsen (K)
  11. Mats Johansen

Reserver; Ali Heravi, Louie van der Meij, Marius Bergane, Even Stokkenes, Marius Svendsen.

Gutta møtte opp tidligere enn vanlig, faktisk så tidlig at det ikke var nøkler eller garderober å oppdrive. 25 minutter før kampstart forlater gutta garderoben og entrer Fjell Kunstgress, en bane som passer oss dårlig på alle måter. Kampen begynte, og fra første spark på ballen så kom det tydelig frem at Austad var forberedt på å ta krigen. Lange baller opp, og vinne andreballer var utvilsomt hjemmelagets taktikk.

Det går ikke lang tid før en spiller går ned i vår 16 meter, og dommer tildeler Austad dagens første straffespark, noe som må sies å kunne være en diskutabel situasjon. Like etter kommer det en stuss som plukkes opp og settes kontant i mål, 2-0. Vi gjør 5 bytter og håper å få litt mer trøkk på banen. Vi får tak i ballen litt oftere, men vi sliter med å skape sjanser etter at vi ofte spiller oss til gode posisjoner i mellomrommet. Det blir ingen flere scoringer og vi går til pause med 2 mål å hente inn.

Vi gjør noen justeringer i pausen, hvor vi senker 3-eren på midten noe for å kunne ta unna litt mer av de lange ballene, men Austad fortsetter å vinne det som er av dueller. Vi er litt bedre på andreballene, og selv om vi scorer 2 mål på straffer så scorer Austad 2 nye mål etter personlige feil.

I innledningen av kampen lar vi Austad spille slik de ønsker og vi er for dårlige til å ta tak i ballen. Vi sliter også med å vinne duellene, og ta ut dybde bak duellene. De gangene vi kommer opp i mellomrommet sliter vi også med å finne gode løsninger i bakrommet. Verken timing eller vinkler blir riktige. Vi velger å glemme denne kampen så fort som mulig, og gleder oss til å møte Austad på større bane etter ferien.

Fredag 17. Mail kl 19:00: Glassverket IF 2 – 2 Birkebeineren IF

1. Michael Labarca
  2. Marius Valø
  3. Stig Husmo
  4. Ali Heravi
  5. Noah Tjomsland
  6. Erik Hope
  7. Louie van der Meij
  8. Eldin Islamovic
  9. Mats Johansen
  10. Ola Knuten Smedshammer (K)
  11. Marius Svendsen

Reserver; Marius Bergane, Ole André Sletteng, Even Stokkenes, Eirik Lundbekk, Robin Moen Øen, Martin Spirdonov.

Det var duket for nok en fredagskamp på Kollen Road, sola skinte og nærmere 80 stykker hadde kommet for å se topp mot (nesten) bunn. Vi hadde en god trening på onsdag hvor vi fikk drillet offensive spillemønstre, og det var tydelig at det funket. Etter at det mot Austad ofte stoppet i mellomrommet så ba første omgang på flere gode bakromspasninger. Selv om laget var på og vi fikk kampen inn i det sporet vi ønsket var det IBK som scoret først. Men det tar ikke mange minuttene før vi svarer. Svendsen finner Mats med et meget presist innlegg, og etter 22 minutter står det 1-1. Videre svinger kampen frem og tilbake hvor det er to lag som ønsker å bygge opp angrepene sine bakfra, og i motsetning til kampen på mandag så vinner vi ofte midtbanekampen i dag. Louie gjør en kjempejobb på midten, og fordeler baller ut på kantene. Like før pause får vi endelig uttelling, Mats spiller Marius Valø gjennom på kant som takler ballen i en perfekt bue over til Svendsen på motsatt kant, og etter kveldens andre hodestøt står det 2-1 til Glassverket.

I pausen sitter vi igjen med en følelse at vi burde ha scoret flere, og at dette er en kamp vi kan få med oss noe fra. Vi gjør noen små endringer i den defensive strukturen for å forhåpentligvis få noen flere brudd i midtbaneleddet. Det gir resultater med en gang, og vi får mye mer kontroll på rommene sentralt. IBK begynner å slå mer langt, men den bakre rekken står godt i duellene og slipper til veldig lite. Vi får en del gunstige kontringer og mye rom på midten da IBK flytter opp mange spillere, men vi faller litt tilbake i samme mønster som mot Austad, hvor den siste pasningen ikke finner frem. 10 minutter før slutt kommer derimot IBK på en sjelden visitt, et skudd fra 25 meter blir slått ut mot siden, en gulkledd plukker opp ballen, og finner en umarkert spiss foran mål som enkelt kan sette inn 2-2. Vi får ett par gode muligheter før kampslutt, men flere mål blir det ikke.

Før kampen ville mange kanskje vært fornøyd med 1 poeng mot laget som ledet divisjonen, men etter kampen føles det mer som 2 poeng tapt. Vi er mye mer tilstede i duellene, vi finner åpninger og utnytter mellomrommet bedre enn mot IBK, men igjen sliter vi litt med uttellingen. På en annen side tar vi med oss 1 poeng, og ser oppover på tabellen. Nå venter en kampfriuke, noe som bør bety at vi får 2 gode treninger, men hvordan formen er etter pinsen er derimot meget usikkert.

Neste kamp spilles på Marienlyst mandag 21. Mai kl 20:00 – motstander er Drafn.